Obisk pri Jožetu

datum: 20.07.2012

kategorija: Novice

Predstavnik novogoriškega Rotary kluba Tomi Ilijaš je na domu obiskal Jožeta Goljevščka, enega od udeležencev delavnice osnov IKT in multimedijskih tehnologij v sklopu projekta Knjiga za vse.

Jože, ki se zaradi hude gibalne oviranosti delavnic ni mogel udeleževati skupaj z ostalimi tečajniki, je vsem predavanjem in vajam sledil preko spletne povezave. Čeprav je delal od doma, se je aktivno in povsem enakovredno vključil v skupino in tudi uspešno osvojil vsa predavana znanja.

“Čisto vse se mi sicer ni zdelo zanimivo,” priznava Jože, ki je bil zelo vesel ponujene možnosti udeležbe na usposabljanju. “Najbolj me je pritegnilo znanje o obdelavi slik in fotografij, ter o objavi različnih vsebin na svetovnem spletu.”

Jože in predstavnik Rotary kluba Tomi Ilijaš

Tomi Ilijaš je ob tem poudaril, da bi bilo tovrsten način sodelovanja na daljavo mogoče uporabiti pogosteje in s tem tudi invalidom večkrat omogočiti vključevanje v različne delavnice in usposabljanja – pa ne le takrat, ko gre za projekte, ki so namenjeni invalidom. Potrebno je le nekaj osnovne računalniške opreme in dobre volje in prilagodljivosti predavateljev: majhen dodaten trud, ki pa ga rezultati več kot odtehtajo.

 

povabilo k sodelovanju

Vabljeni posamezniki z različnimi zanimanji!

Pišeš pesmi, zgodbe, reportaže, članke, pisma; te zanima interpretacija umetniških besedil? Si želiš z objavo na spletu doseči širši krog bralcev? Pridruži se nam pri oblikovanju in izgradnji multimedijske knjižnice!

prijavnica