Natečaj za kratko zgodbo

datum: 01.02.2014

kategorija: Novice


Uredništvo portala Knjigazavse razpisuje natečaj za izvirno kratko zgodbo.

Na natečaju lahko sodelujejo člani invalidskih organizacij, člani medgeneracijskih društev in upokojenci.

Na natečaj sprejemamo kratke zgodbe v slovenskem jeziku, ki še niso bile objavljene. Vsak avtor lahko sodeluje z eno zgodbo, ki naj ne presega 10.000 znakov (približno 5 strani) dolžine. Zgodba naj bo natipkana na računalnik.

Avtorji svojo zgodbo na natečaj lahko pošljejo po navadni pošti ali po elektronski pošti:

  • Zgodbo po navadni pošti pošljite na naslov: Zavod Ažmurk, Ulica Gradnikove brigade 49, 5000 Nova Gorica, s pripisom “Za literarni natečaj.” Zgodbo podpišite s šifro, zraven pa priložite še ločeno kuverto, označeno z isto šifro, v kateri nam posredujete svoje polno ime, naslov, elektronski naslov in telefon.
  • Zgodbo po elektronski pošti pošljite na naslov natecaj@knjigazavse.si. Elektronsko pismo z naslovom “Za literarni natečaj” naj vsebuje dve priponki: v eni datoteki naj bo zgodba, podpisana s šifro, v drugi datoteki pa podatki o avtorju s šifro (polno ime, naslov, elektronski naslov in telefon).

Skrajni rok za pošiljanje zgodb na natečaj je 1. marec 2014 (vključno ta datum).

Zgodbe bo ocenjevala strokovna komisija. Člani komisije ne bodo imeli dostopa do podatkov o avtorjih zgodb. Rezultati natečaja bodo znani v prvi polovici aprila.

Avtorji treh najbolje ocenjenih zgodb bodo prejeli praktično nagrado.

Avtorji petih najbolje ocenjenih zgodb bodo imeli možnost, da se 15. aprila 2014 na Kongresnem trgu v Ljubljani predstavijo publiki na dogodku v sklopu Slovenskih dnevov knjige, ki jih po vsej Sloveniji med 14. in 18. aprilom 2014 organizira Društvo slovenskih pisateljev v sodelovanju s so-organizatorji v partnerskih mestih.

Širši izbor zgodb bo objavljen v sklopu knjižnice na spletnem portalu www.knjigazavse.si. Oblikovanje in izdelavo digitalne knjige opravi organizator natečaja Zavod Ažmurk.

Vabljeni!

 

Uredništvo portala Knjigazavse / Zavod Ažmurk

povabilo k sodelovanju

Vabljeni posamezniki z različnimi zanimanji!

Pišeš pesmi, zgodbe, reportaže, članke, pisma; te zanima interpretacija umetniških besedil? Si želiš z objavo na spletu doseči širši krog bralcev? Pridruži se nam pri oblikovanju in izgradnji multimedijske knjižnice!

prijavnica